COMMUNICATIE TECHNOLOGIE

Trackware® ontwikkelt en produceert in eigen beheer Trackware TW® Tracking & Tracing producten in combinatie met -state of the art- RFID technologie.

Onze Trackware TW® producten ontwikkelen wij op basis van GPS/GPRS/RFID UHF technologie en low energy batterij technieken.

Middels een (data)verbinding met een GPRS/GSM-netwerk, het KPN LoRa of SigFox netwerk communiceren onze producten via het internet.

 

gprs         pda      SIM

GPRS (General Packed Radio System) is een technische uitbreiding op het bestaande GSM-netwerk. Deze technologie voorziet in een snelle, efficiënte en goedkope manier om mobiele data te verzenden en te ontvangen. In combinatie met een radio baken kan -ook binnen gebouwen- een zeer nauwkeurige locatiebepaling gerealiseerd worden.

 

  LoRa

LoRa (Long Range) staat voor Low Power Wide Area Networks: een nieuwe energiezuinige netwerktechnologie. Specifiek voor Nederland lanceert KPN met LoRa een specifiek, landelijk dekkend netwerk. LoRa maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die weinig data gebruiken, op grote afstand te verbinden met het internet en combineert dit met een zeer laag energieverbruik.

 

Sigfox       Tele2

SigFox is een met LoRa vergelijkbaar netwerk welke speciaal ontwikkeld is om alle apparatuur, sensoren, maar ook een object te verbinden met het internet tegen lage communicatiekosten, laag energieverbruik en met maximale efficiëntie.

gps

GPS (Global Positioning Systemen) maakt voor de locatie bepaling gebruik van GPS satellieten.  Het systeem bestaat uit minimaal 24 werkende satellieten (21 + 3 reserve) die in zes vaste banen, in een vaste tijd rond de aarde draaien en elk een eigen signaal uitzenden. De nauwkeurigheid varieert, afhankelijk van het gebruikte systeem en de omstandigheden, van enkele tientallen meters tot 1 à 2 meter.

RFID

Radio Frequency IDentification (RFID)  is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten en/of personen zitten.

 

RFIDrfid-inner

Passieve RFID-tags hebben geen eigen energiebron: ze benutten het elektromagnetische veld van een lezer om een stroom te induceren in een spoel, waarmee de chip wordt gevoed. Hierdoor gaat het antwoordsignaal niet over een grote afstand (van enkele centimeters tot enkele decimeters).

 

RFID     Tags

Actieve RFID-tags hebben een batterij en kunnen worden gelezen en geschreven met een "remote transceiver" ook wel "reader" of lezer genoemd die met een antenne radiogolven zendt en ontvangt. Ze kunnen een signaal over een grotere afstand (van zo'n 100 meter tot zelfs een paar kilometer) uitzenden.

Toepassingen zijn te vinden op gebieden van in- en externe logistieke bewegingen, warehousing (voorraadbeheer) en toegangsdetectie.

Op basis van RFID technologie gebruiken wij specifieke sensoren die volledig geïntegreerd worden in/met onze Trackware TW® producten. Voorbeelden hiervan zijn sensoren die meetgegevens genereren op gebieden zoals:.

 

   Icon blue                        Icon blue                        Icon blue                        Icon blue           

 Temperatuur               Luchtvochtigheid                      CO2                             Versnelling                   

     Icon blue                        Icon blue                        Icon blue                        Icon blue           

    Kantelen                              Licht                              Aan/uit                         Open/dicht

 

Zowel de actuele (Track&Trace) locatie gegevens als specifieke meetgegevens worden door Trackware® op realtime basis aangeboden in een Cloud omgeving of in een specifieke custom made server omgeving

Door het gebruik van de nieuwste batterijtechnieken en ultra low power microprocessorcomponenten, is de levensduur van de Active RFID-tags probleemloos langer dan 10 jaar te garanderen.