Nieuws

Asbest saneringen veiliger en eenvoudiger door inzet van innovatieve meetapparatuur en werken in de Cloud.

20, 21 en 22 november 2018: AST Holland B.V. introduceert de door Trackware ontwikkelde RP-D250 luchtdrukmeter op de Asbestos vakbeurs in Gorinchem.

 

Tijdens een inpandige asbestsanering is de saneerder verplicht een onderdruk van 20 Pa (1 Pa = 0,01 millibar) te handhaven om besmetting van de omgeving te voorkomen. Tevens is de registratie van deze onderdruk verplicht en moet deze gedurende 5 jaar bewaard blijven. Tot op heden gebeurde dat vaak op papier. 

In opdracht van AST Holland B.V. heeft Trackware de PaSCAL en de daarbij horende Cloud server ontworpen en geproduceerd. Deze verschildrukmeter heeft een meetbereik van 1 tot 250 Pa en stuurt de meetresultaten elke minuut door naar de Cloud, waar deze data gedurende minimaal 5 jaar bewaard blijven. Tevens beschikt de PaSCAL over een waarschuwingsmechanisme dat, behalve een akoestisch signaal, ook een SMS of email naar de saneerder stuurt indien de druk onder een tevoren ingestelde waarde komt. Daarmee wordt de sanering veiliger en wordt de uitvoerder veel administratie bespaard. 

De meetresultaten zijn real-time zowel op het 7” grote kleuren touchscreen van de PaSCAL, als op het Dashboard van de website van AST Holland B.V. te bekijken. Ook kunnen over elke gewenste periode of van elk geselecteerd project, per PaSCAL, de metingen opgevraagd en in PDF formaat gedownload worden. 

Om de meetunit ook buiten de asbestsaneringsindustrie te kunnen gebruiken, heeft Trackware een reeks van drukmeters ontworpen vanaf een bereik van 1 – 125 Pa tot een bereik van 1 – 15000 Pa. Deze zijn zowel als absolute druk- als verschildrukmeter leverbaar. RP-Serie

Voor toepassing in de asbestsaneringsindustrie, neemt u contact op met:

AST Holland B.V.

Stolwijkstraat 99
3079 DN Rotterdam
T (010) 497 10 00
info@ast.nl
ast.pascal

 

17, 18 en 19 april 2018: samen met Baars Techniek & Services een stand bemand op de beurs Maintenance 2018 in Gorinchem. Ondanks het warme weer veel bezoekers en -nog belangrijker- veel aanloop bij onze gezamenlijke stand waar Industry 4.0 in de praktijk werd gepresenteerd.

     

17 april 2018: Axel Dietz gaf -als gastspreker namens Trackware B.V.- een RFID presentatie op het Auto ID Event in Veenendaal. In de usercase werden RFID producten van Elincom electronics B.V. gebruikt. Daar presenteerde hij o.a. onze catalogus-vrije beursoplossing voor Feilo Sylvania op Light & Building 2018 in Frankfurt afgelopen maart 2018.  

21 februari 2018: En nog een keer met Baars Techniek & Services: nu samen een stand op de vakbeurs Maintenance 2018 in Gorinchem (Technologies for industrial maintenance and asset management) op 17, 18 en 19 april 2018. Registreer hier voor een gratis toegangskaartje!

5 februari 2018: Vanmiddag samen met Baars Techniek & Services aanwezig op het Smart Industry Jaarevent 2018 waar wij onze TW LoRa 3-7 universeel i/o monitoring device (rechtsonder) werkend presenteren op de flowchart van 3BS Solutions Industry 4.0.

   

19 januari 2018: Uitgenodigd door Metaalunie om op hun TeqNow seminar als gastspreker over de (on)mogelijkheden van LoRa te spreken en en natuurlijk de koppeling met sensoren om b.v. op afstand apparatuur te bewaken en 'predictive maintenance' mogelijk te maken.

9 januari 2018: Weer een mooie ontwikkelopdracht! Nu voor een belangrijke marktspeler in de asbestsanering waarvoor wij een drukmonitor ontwikkelen waarbij de gegevens in de cloud worden opgeslagen in plaats van een papieren printje. Uiteraard verloopt de communicatie van de drukmonitor in Nederland via LoRa en in het buitenland (vooralsnog) via 3G/4G netwerken. Productfoto's volgen later!

19 december 2017: Trots! Met succes hebben wij onlangs een ontwikkelopdracht binnengehaald om voor een buitenlandse opdrachtgever een track & trace platform (database) en dashboard te ontwikkelen waarbij 8.000 rolcontainers gevolgd kunnen worden.

De communicatie van de data van de rolcontainers zal via een lokaal LoRa netwerk gerealiseerd gaan worden. Het track & trace device op de rolcontainer wordt tevens voorzien van een zogenaamde 'pick me up' knop waardoor de transporteur precies weet op welke locaties lege rolcontainers kunnen worden opgehaald.

De opdrachtgever realiseert hiermee een zeer efficiënt gebruik van deze rolcontainers (re-usable transportitems (RTI's) genoemd)!

28 september 2017:

"Tests met Internet of Things

ProRail voerde samen met KPN gedurende twee jaar diverse tests uit met IoT-sensoren op wisselverwarmingssystemen op het spoor in Utrecht. Vanwege de positieve resultaten, besloot de spoorbeheerder om de proef landelijk uit te rollen en in totaal 1500 sensoren op wissels te installeren. Daarvoor schreef de spoorbeheerder een aanbesteding uit die door Dual Inventive is gewonnen. Andere inschrijvers waren 1M2M en Trackware."

10 augustus 2017: Introductie van onze nieuwe TW LoRa 3-7 universele i/o monitoring device met 2x 4-20 mAh analoge ingangen, 4x potentiaalvrije digitale ingangen en 2x potentiaalvrije digitale uitgangen! Wordt gebruikt voor het op afstand monitoren van onbewaakte veldinstallaties zoals windmolens, rioolgemalen, waterbeheer- en spoorweg apparatuur enz. Voorziet onder andere in statusboodschappen bijvoorbeeld een alarmering bij overschrijding van ingestelde analoge ingangswaarden.

                             

21 juni 2017: Waar bevinden onze goederentreinwagons zich? Bij onze klant Levira in Estand geïnstalleerd: een RFID portal, RFID-tags en TW LoRa 3-1 tracking devices. Deze apparatuur en devices worden gecombineerd ingezet om de positie te bepalen van goederentreinwagons rondom een spoorwegemplacement in Estland. Trackware: we track your ware! 

29 maart 2017: op de beurs RailTech Europe 2017 demonstreert ProRail in haar stand onze TW LoRa 3-6 RFID Portal als innovatieve oplossing waarmee langs het spoor RFID-tags op goederentreinwagons kunnen worden uitgelezen. Deze autonoom, op batterijen en een zonnecel, werkende RFID Portal, is door lage kosten en snelle installatietijd (1,5 uur) een heel interessant alternatief ten opzichte van andere installaties.

IMG_8552IMG_8551IMG_8550

15 maart 2017: bij onze klant aannemersbedrijf Gebr. Vollmuller uit Bergambacht hebben wij een 'custom made' track & trace device ontwikkeld. Het autonome device werkt op batterijen en is onzichtbaar op werkmateriaal van Gebr. Vollmuller geplaatst. Verder hebben wij geregeld dat het device haar locatiegegevens doorgeeft aan een speciale alarmcentrale. Omdat het zo'n speciaal device is plaatsen we hier geen foto van op onze website. Voor vragen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen!

vollmuller

6 februari 2017: Trackware implementeert ATA Spec 2000 RFID specificatie bij een leverancier van vliegtuigonderdelen.

De luchtvaart stelt steeds strengere eisen op het gebied van track & trace aan de leveranciers van onderdelen. Daardoor moeten steeds meer onderdelen voorzien worden van een RFID (b.v. in de vorm van een sticker) met daarop informatie over de leverancier en een aantal kenmerken van het onderdeel. Deze eisen zijn gedefinieerd in de ATA Spec 2000, de wereldwijde standaard voor de luchtvaart industrie. Trackware heeft speciale software ontwikkeld om RFID-tags conform deze (niet eenvoudige) specificatie te coderen. Hiermee kan de leverancier haar onderdelen probleemloos aan haar klanten uitleveren.

ATA Spec 2000

25 november 2016: zie hieronder ons interview in de verzekeringskrant AssurantiePLUS van Van Steensel Assurantiën uit Rotterdam: Trackware: tracking 2.0

img_8349  img_8351

6 oktober 2016: Trackware installeert vandaag voor ProRail een autonome RFID-portal op een rangeerterrein in Hilversum. Omdat deze autonome RFID reader zonder vaste stroom- en internetverbinding werkt, is de installatie zeer eenvoudig. Op deze testlocatie leest de RFID-portal de RFID-tags uit die op langsrijdende goederenwagons zijn bevestigd. De uitgelezen informatie, zoals b.v. wagonnummers, wordt via het nieuwe communicatienetwerk KPN LoRa naar een centrale server doorgestuurd en verder verwerkt.

img_8245 img_8263 img_8268

16 september 2016: Trackware op de ProRail Relatiedag 2016

prorail

Op 15 september gaf Trackware acte de présence op de ProRail Relatiedag 2016 in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Op deze dag, die geopend werd door Pier Eringa en waarbij meer dan 250 bezoekers werden verwelkomd en onder meer Staatssecretaris Dijksma tot de sprekers behoorde, toonde Trackware haar zgn. Autonome RFID goederenwagon reader.

img_8190

Met deze, door Trackware ontwikkelde reader, kan ProRail, zonder dat stroom of een internetverbinding aanwezig is, op rangeerterreinen de, op de goederenwagons geplaatste, RFID tags lezen die de wagon identificeren. Deze wagonnummers worden vervolgens d.m.v. het nieuwe KPN LoRa netwerk naar onze cloud servers gestuurd, waar deze verwerkt en bewaard worden.

Door optimale keuze van componenten en slimme technologie is het mogelijk om, met een slechts zeer klein zonnepaneel, het systeem zonder externe energievoorziening te laten functioneren. Hiermee bespaart ProRail grote kosten op de installatie, doordat geen enkele bekabeling meer aangelegd hoeft te worden.